Dags att städa upp arbetsbordet?

Idag är det internationella ”Clean off your desk day” som firas framförallt i USA, men vi tycker det är en bra dag att lyfta och tipsa hur man bäst organiserar sitt skrivbord.

Ledighet i all ära, men för att få en riktigt bra start på det nya kan du genom att följa nedan enkla tips och steg för att bli mer fokuserad, organiserad och strukturerad och därmed bli mer produktiv.

 1. Börja med att rensa bort sådant du inte använt på länge, typ trasiga pennor, kopior, gamla lappar, papper som inte är aktuella och annat skräp som blivit liggande.
 2. Städa och torka av skrivbord, lådor, hyllor och töm papperskorgen.
 3. Det du har valt att spara delas sedan upp i hur ofta och frekvent det används.
 4. Det du använder dagligen bör vara enkelt att komma åt och bör placeras överst.
 5. Saker som behövs men inte lika ofta används kan ligga i en låda längre ner eller på hyllan över skrivbordet.
 6. Pärmar, mappar och register gör att det är enklare att få ordning och struktur på sina papper. Ett fack för sånt som ej är påbörjat bör ligga separat.
 7. En bra anslagstavla gör att det är mer överskådligt att se sånt som du inte får glömma samt en bra almanacka där du skriver in viktig datum, möten och tidpunkter.
 8. “Att göra” listor ökar effektiviteten och det finns ingenting som är så skönt som att få stryka över eller bocka av sånt man har gjort och det är ett bra verktyg att få det mest akuta gjort.
 9. Försök att få bort sladdar och annat som kan störa, att ha det rent runt sig gör att det är mycket lättare att komma igång och vara produktiv.
 10. Bra arbetsbelysning är viktigt för att ögonen inte ska bli trötta.
 11. Sist men inte minst, att ha saker som man gillar runt sig skapar harmoni – välj med omsorg det du vill ska ligga framme och det blir en fröjd att sätta igång med arbetet. Enjoy!
Team VonDesign

Inredningsbyrå i Stockholm, handla de senaste trenderna från vår webshop | Kontakta gärna oss för inredningskonsultation, styling@vondesign.se

SHOWHIDE Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Von Design – Handla de senaste inredningstrenderna online

Vi som driver VonDesign heter Carin och Kristina och har många års erfarenhet av inredning i både hem, butik, kontor och lokal. Vi utför stora som små inredningsuppdrag, homestyling och homestaging inför fotografering och visning av din bostad. Vi finns med hela vägen från idé till utförande och även vid fotograferingen av bostaden.