Så skapar du härlig loungestämning i ditt uterum


Så skapar du en lounge av ditt uterum – Carin och Kristina guidar dig hela vägen.

Inredningsshop

Välkomna våren och sommaren med ett lyft av ditt uterum och njut av härliga dagar och långa nätter med bokläsning och goda drinkar i en mysig och inbjudande miljö.

Med ljuset kommer energin att göra om hemma, och en plats som ofta glöms bort är uterummet. Innan du börjar med inredning, se gärna över skicket och renovera, städa och ge bort det som inte använts på ett tag. När grunden är lagd är det bara att börja inreda med dina favoriter och möbler.

För att skapa loungekänsla finns det några enkla tips såsom luftiga gardiner, stora mattor och sköna soffor. Inred gärna med flera små soffbord och eller sideboard och puffar som du enkelt kan flytta runt beroende på tillställningen.

När du väljer soffgrupp är det viktigt att tänka på placeringen. En sak att tänka på är att alla ska kunna se varandra. Här ser du tre enkla och lätta placeringar av soffor, bord, puffar och bänkar.

Mattan bör vara stor och täcka möbleringen, se ramen på exempelbilderna ovan. Välj även en matta som tål att vara utomhus, hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig hitta rätt matta.

När matta och soffa är på plats är det dags att se över gardinerna och ett tips är att använda gardiner till att täcka fula tak. Man kan lätt hänga upp gardiner över vajer eller stänger som man fäster i taket. Hur många du ska använda är beroende på ytan men minst tre stycken för att få ett böljande tyg.

Inredningshop

Låt naturen vara en del av loungen. En favorit är stora, grönbladiga träd och blommor med robusta grenar, inspireras gärna av medelhavsväxter och träd. Enkelt sätt att skapa harmoni och samt att det blir så läckert! Sätt gärna krukorna i korgar eller maffiga betongkrukor för att öka känslan av värme från naturmaterial.

När inredningen är på plats är det dags att se över stämningen. Tomma väggar kan fyllas med väggbonader, ljusslingor och träskulpturer.
Kuddar och plädar i olika storlekar, textilier och färger är oftast pricken över i:et – ha gärna en förvaring på plats ifall du behöver du skydda textilierna från regn och vind.
Och sist men inte minst, på med Spotify, fram med bubblet och fira din nya lounge tillsammans med nära och kära!


Team VonDesign

Inredningsbyrå i Stockholm, handla de senaste trenderna från vår webshop | Kontakta gärna oss för inredningskonsultation, styling@vondesign.se

SHOWHIDE Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Von Design – Handla de senaste inredningstrenderna online

Vi som driver VonDesign heter Carin och Kristina och har många års erfarenhet av inredning i både hem, butik, kontor och lokal. Vi utför stora som små inredningsuppdrag, homestyling och homestaging inför fotografering och visning av din bostad. Vi finns med hela vägen från idé till utförande och även vid fotograferingen av bostaden.