Trädgården – vår lilla sommaroas

Vi längtar efter att få njuta i våra trädgårdar i sommar och nu är det hög tid att se över vad som behövas fixas i ordning inför magiska sommardagar- och kvällar.

Belysning
Trots att vi har långa, ljusa dagar är det bra att inreda trädgården med extra belysning. Kontrasten mellan mörker och ljus blir extra mysig om du lyser upp vackra detaljer som buskar och träd.
För en mysig känsla och för att rama in matplatsen är det fint att hänga upp lyktor och ljusslingor
Vi rekommenderar också att använda utomhusfacklor i trädgården som du lätt kan sticka ner i jorden – gärna vid entrén där du kan skapa en allé av ljus som välkomnar eller runt middagsbordet för skönt levande ljus.

Inredningsexpert stockholm

Dela upp trädgården i ”rum”
Oavsett yta på din trädgård är det smart att dela upp trädgården i olika rum när du planerar inredningen.

Några tips är att plantera där det är solsäkert, ett tips är att kartlätta var skuggan faller, områden för plantering, lek- och sällskapsyta. Där morgonsolen skiner kan det vara mysigt med ett mindre kafébord där du kan njuta av ditt morgonkaffe. Sköna solstolar, en hängmatta, sittkuddar i olika textiler, material, färger och storlekar är perfekta för sköna och lata sommardagar.

Inredningsbyrå Stockholm

Hängmattan är bäst att ha i skuggan – kroppen behöver nämligen vila och återhämta sig från värmen och solen. Härliga loungemöbler under parasollet är också ett bra alternativ. Med en segelduk som skapar ett tak men samtidigt släpper in ljuset skapar en väldigt fin atmosfär.

Inrednignsbyrå stockholm

Om det finns utrymme är utekök perfekt för att förbereda luncher eller middagar på. Odla gärna färska örter och grönsaker om det går, finns inget godare än att plocka från sin egen trädgård och laga mat på det som naturen ger. Örterna kan du hänga i krukor eller pallkragar.

Vi rekommenderar att använda ett matbord med iläggskiva, då slipper du oroa dig för antalet matplatser inför sommarens härliga matstunder med familj och vänner. Istället för stolar kan du använda en förvaringsbänk med sköna kuddar – förvaringen är perfekt att använda för filtar och extra kuddar som du kan ta fram till kvällsmyset.

Odlingen
Det är både härligt och kul att plantera och sedan kunna använda sina egna örter och grönsaker till matlagningen. Beroende på yta och intresse kan man plantera i allt från krukor, pallkragar till växthus eller pergola. Frossa i blommor, grönsaker och örter som är både vackra och goda att äta. Tänk på att se över Ha koll på var i trädgården det är bäst att odla, olika växter tycker om olika sorters jord och kräver olika mycket ljus.

Inredningsbyrå stockholm

Utekök
Ett härligt sätt att umgås är att tillsammans laga mat. Ett utekök bygger du lätt själv med lekarblock eller tegelstenar och finns det möjlighet att ha vatten i närheten så är det ett stort plus. Om vädret inte är till sin fördel så är någon form av flexibelt tak bra att ha.

 

Gångvägar
Det är fint att markera en väg i och runt sin tomt. Gör en grusgång mellan dina olika “rum” i trädgården eller lägg stenplattor. Det finns så många olika material att välja mellan, antingen gör man det enhetligt eller blandar. Det är kontrasterna som gör din tomt spännande och man dras till att gå runt i trädgården.

 

Hoppas våra tips hjälper dig få den perfekta uteplatsen! Behöver du professional styling hjälp kan du mejla till oss på styling@vondesign.se.

Varma hälsningar,

Carin och Kristina

 

 

Team VonDesign

Inredningsbyrå i Stockholm, handla de senaste trenderna från vår webshop | Kontakta gärna oss för inredningskonsultation, styling@vondesign.se

SHOWHIDE Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Von Design – Handla de senaste inredningstrenderna online

Vi som driver VonDesign heter Carin och Kristina och har många års erfarenhet av inredning i både hem, butik, kontor och lokal. Vi utför stora som små inredningsuppdrag, homestyling och homestaging inför fotografering och visning av din bostad. Vi finns med hela vägen från idé till utförande och även vid fotograferingen av bostaden.